+ 31 (0) 35 53 93 977

Een roetfilter reiniging is essentieel voor betere motorprestaties van uw Volkswagen!

04-04-2018

Een roetfilter reiniging is essentieel voor betere motorprestaties van uw Volkswagen!

Een hoop mensen vinden het erg belangrijk dat hun auto optimaal kan presteren. Deze mensen houden vaak wel van een hoge snelheid, of willen simpelweg een optimale rijervaring hebben.

(Chip)tuning is vaak het eerste waar automobilisten aan denken als bijvoorbeeld het vermogen van hun auto achteruit is gegaan. Helaas wordt de waarde van een roetfilter reiniging wordt hierdoor vaak vergeten of onderschat. Een roetfilter reiniging brengt echter veel voordelen met zich mee.

Betere autoprestaties, een rustig en soepel draaiende motor en verdere autoschade voorkomen? Wie wil dat nou niet? In dit artikel leest u hoe een roetfilter reiniging dit voor uw Volkswagen kan gaan bewerkstelligen!

Wat is een roetfilter?

Om het belang van een roetfilter reiniging goed uit te kunnen leggen, is het eerst belangrijk dat u weet wat een roetfilter is. Een roetfilter (ook bekend als een DPF) is een filter dat bij de verbranding van diesel roetdeeltjes opvangt.

Een goed werkend roetfilter is zo belangrijk omdat het 30 tot 95% van de milieuonvriendelijke roetdeeltjes opvangt, om de vervuiling van de lucht te beperken. Vanaf mei 2018 is een goed werkend roetfilter verplicht, en is het verwijderen van het roetfilter strafbaar. Tijdens de APK-keuring wordt er vanaf dit jaar uw auto ook daadwerkelijk op een goedwerkend roetfilter gecontroleerd.

Waarom is een goed werkend roetfilter zo belangrijk voor uw Volkswagen?

Een goed werkend roetfilter is ten eerste belangrijk omdat het in 2018 verplicht wordt. Uw auto wordt zonder een goed werkend roetfilter vanaf 20 mei 2018 afgekeurd tijdens APK-keuring. Maar het is natuurlijk vooral van belang om de luchtvervuiling van dieselauto’s te beperken. U zult hieronder de voordelen van een goed werkend roetfilter voor uw auto ontdekken. 

Waarom roetfilter reinigen?

Het roetfilter van uw auto kan op een gegeven moment verstopt raken. Dit gebeurt vaak wanneer u alleen maar korte afstanden rijdt, het roetfilter wordt dan niet warm genoeg. Met als gevolg dat de verbranding niet optimaal is. Het roetfilter van uw Volkswagen heeft in dat geval een grote kans op een verstopping!

Het is aan te raden om uw roetfilter te laten reinigen als het verstopt is. Als u te lang doorrijdt met een verstopt roetfilter kunt u uw Volkswagen namelijk flink beschadigen. Een roetfilter reiniging kan dit voorkomen, en zorgt daarnaast voor optimale autoprestaties. Zo hoeft u niet gelijk uw auto te laten (chip)tunen als u bijvoorbeeld merkt dat uw auto minder vermogen heeft.

Een roetfilter reiniging is overigens beschikbaar voor ieder merk en model. Dus ook voor bijvoorbeeld uw Volkswagen Golf of Volkswagen Polo

Voordelen roetfilter reiniging:

  • Uw auto loopt weer op vol vermogen.
  • Uw motor loopt rustiger en soepeler.
  • U voorkomt verdere schade.
  • U voorkomt dure reparaties.
  • U verbruikt minder brandstof.

Kortom, het reinigen van uw roetfilter is belangrijk als u uzelf een hoop geld en gedoe wilt besparen en betere autoprestaties wilt hebben. U moet een roetfilter reiniging niet zien als het alternatief voor (chip)tuning, maar als dé basis voor betere prestaties van uw Volkswagen.

Het roetfilter van uw Volkswagen laten reinigen door specialisten!

Als het goed is beseft u nu dat het laten reinigen van een (verstopte) roetfilter essentieel is voor betere motorprestaties van uw Volkswagen. Het is dus te adviseren om eerst over een goed werkend roetfilter te beschikken, voordat u zich bezighoudt met (chip)tuning.

U kunt het roetfilter van uw Volkswagen door Roetfilter-Cleaning.com laten reinigen. U krijgt bij ons 48 maanden garantie op een reiniging. Waar wacht u nog op? Profiteer van een optimale rijervaring en betere autoprestaties door een roetfilter reiniging aan te vragen!

Volkswagen roetfilter reiniging aanvragen Meer informatie roetfilter reinigen

Home > Nieuws > Een roetfilter reiniging is essentieel voor bet...

Chiptuning Volkswagen offerte aanvragen?

Offerte aanvragen