+ 31 (0) 35 53 93 977

Veelgestelde vragen omtrent Chiptuning Volkswagen

Uw Volkswagen eens chiptunen? Dan is het goed om alle vragen die je daarbij hebt, beantwoord te krijgen. Op deze website vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen. Deze FAQ pagina van Volkswagen Chiptuning is uitgebreid, maar we kunnen ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Daarvoor kun je contact opnemen met ons team. De Volkswagen experts helpen je graag verder.

Volkswagen chiptuning offerte aanvragen

Wat is Volkswagen Chiptuning?

Met het chiptunen van een Volkswagen wordt in feite de motormanagementsoftware geoptimaliseerd. De afstemming bepaalt de hoeveelheid brandstof die in de cilinders wordt ingespoten en de timing daarvan. Het is bij chiptuning belangrijk om wel binnen de grenswaardes van de fabrikant te werken, om schade te voorkomen.

Is elke Volkswagen geschikt voor chiptuning?

Vrijwel alle moderne Volkswagen motoren, zoals bijvoorbeeld de TSI en de TDI zijn geschikt voor tuning. Moderne motoren worden namelijk aangestuurd door een ECU, de Electronic Control Unit. Dit is het stukje software dat wordt beïnvloed bij chiptuning.

Wat zijn de risico's van Volkswagen chiptuning?

Chiptuning brengt geen risico’s met zich mee zolang er rekening gehouden wordt met de marges die Volkswagen zelf opgeeft. Het maximaal mogelijke resultaat van Volkswagen chiptuning hangt af van de versnellingsbak, de aandrijving en ook de remmen van de wagen. Met Volkswagen chiptuning bent u zeker van een degelijk resultaat zonder dat dit onverwachte kosten met zich meebrengt.

Wat zijn de gevolgen voor de fabrieksgarantie die Volkswagen geeft?

De Volkswagen dealer heeft in feite niet door dat de auto getuned is. Omdat er met Volkswagen chiptuning binnen de marges van de fabrikant gewerkt wordt, betreft het een optimalisatie die geen invloed heeft op de levensduur van de techniek van de auto.

Kan ik mijn geleasete Volkswagen ook chiptunen?

Ja, in de meeste gevallen mag een lease auto ook een motoroptimalisatie aangaan. Het is altijd goed om bij de leasemaatschappij te informeren wat de mogelijkheden zijn. Mogelijkerwijs heeft een vermogenstoename namelijk een hogere bandenslijtage, wat opgenomen dient te worden in het leasetarief. En wellicht is het mogelijk om de investering in chiptuning op te nemen in het leasetarief.

Wat is het gevolg voor de bijtelling van mijn Volkswagen?

De bijtelling van uw Volkswagen wordt bepaald op het moment van kentekenregistratie op basis van de catalogusprijs. De investering in chiptuning is een uitgave achteraf, net als accessoires welke geen invloed heeft op het bijtellingsbedrag.

Kan de gechiptunede software van mijn Volkswagen weer worden geresetted?

Ja, een Volkswagen chiptuning kan ongedaan worden gemaakt. Doordat chiptunen puur een software aanpassing is kan een engineer de instellingen weer terugzetten naar zijn origineel.

Home > FAQ

Chiptuning Volkswagen offerte aanvragen?

Offerte aanvragen